Welkom bij

Glans Chocolade

Ons verhaal

In een notendop

Door vele werkervaringen in hogere segment restaurants van Yentl en Davy, is perfectie bij elke bonbon van belang. Bonbons maken met het doel een ander te kunnen verbazen met een verrassende smaak sensatie. Met de beste ingrediënten, liefde, passie en aandacht creëren wij uitmuntende bonbons.

Spelen met de kleuren en smaken om de chocoladebeleving te creëren wat niet iedereen standaard verwacht. Glans staat voor chocoladeproducten met een hoge kwaliteit, van eerlijke ingrediënten en pure smaken zonder onnodige toevoegingen.

Waar komt de naam Glans vandaan?
Door de buitenkant met de juiste aandacht en passie te behandelen, creëer je de mooiste Glans. Elk chocoladeproduct bij Glans ziet er daarom Glanzend uit.

Yentl van Gilst

Eigenaresse

Ik deed vroeger als klein meisje niks liever dan taarten bakken en heel veel koken. Voor elke verjaardag pakte ik groots uit en elk recept moest een keer worden uitgeprobeerd. Ik starten mijn eerste jaar in mijn opleiding als kok en zocht daarbij een passende stage. Ik kwam terecht bij restaurant De Nederlanden in Vreeland. Ik behaalde mijn eerste jaar en stroomde door naar zelfstandig werkend kok. Restaurant ‘T Amsterdammertje Loenen aan de Vecht werd mijn volgende werkervaring.

Ook begon daar mijn avontuur met Bocuse Do’r. Samen met Marco Van Der Wijngaard wonnen wij de Nederlandse finale 2019 en streden wij voor het Nederlandse team in 2020 in de Europese finale Bocuse Do’r in Estland. Mijn opleiding gespecialiseerd kok Sterklas sloot ik af bij restaurant de Burgemeester. Na het behalen van mijn opleiding werd ik hier toegewezen als patissier, waar ik invloed had op de desserts en friandises. Sinds september 2021 ben ik werkzaam bij restaurant Latour in het 5 sterren hotel, Huis Ter Duin in Noordwijk.

Davy van Wezel

Eigenaar en chef

Vanaf jongs af aan heb ik een passie en liefde voor lekker koken en eten. Deze liefde en kennis werd er al vroeg, door de horeca ervaring van mijn opa en oma, in gegoten. Ik behaalde later mijn diploma’s (zelfstandig werkend kok en gespecialiseerd kok Sterklas) en deed werkervaring bij restaurant Villa de Duinen, restaurant In Den Doofpot en restaurant de Burgemeester.

Ik volgde mijn weg bij restaurant de Burgemeester in Linschoten en werd toegewezen als souschef van de keuken. Na 3 leerzame jaren werd ik chef van restaurant Bellezza in Amsterdam. Om al mijn ervaringen uit verschillende keukens in de smaak van een bonbon te mogen verwerken vind ik het mooiste en leukste wat er is.